السلام عليكم اليوم سوف نعر لكم احلا اكله الكل يحبها اطفال وكبار وهيا طريقع عمل الفطير الشرقي وداعا لشراء من الخارج واسعار عاليه وهيا بنا لطريقه الاقتصاديهوطعم لا يقاوم وسهل التحضير هيا بنا ع المقدير وطريقه التحضير
مكونات العجين
1- كيلو دقيق
2-معلقه بيكنج بودر
3-معلقتان خل
4- اربع معالق زيت
5- اربع معالك كبار سكر
6- رشه ملح
7-ماء دفئ
طريقه تحضير العجين
1- في بوله غويطه للعجن نوضع بها الدقيق -الملح- السكر- بكينج بودر-نقلب جيدا حتي يخطلط كل المكونات مع الدقيق
2- نوضع بعد ذالك الخل- والزيت -والماء الساخن ونقلب بيدينا ونعجن العجين كمان تعجني اي عجين حتي تلم ونعجن لمده 10 دقاق بعد اما تلم جيدا
ملحوظه: اذا العجين ناقصه ماء تزود بلماء حتي تخلط جيدا اذا زاد الماء نوضع قليل من الدقيق حتي تصبح عجين متماسك ملمس ناعم وطريه
3- بعد ان نتم عجنها جيدا نوضع في مكان دافئ حتي ترتاح لمده نصف ساعه مع تغطياتها بكيس نظيف
4- بعد نصف ساعه ناتي بلعجين ونقسمه ع كور ع حسب الصواني الي عندك وبعد التقسيم
5- ناتي باول كوره ونوضع في صنيه كبيره او رخامه نظيفه لفرد العجين بسمن ونوضع ع اول العجين معلقتان من السمن السايحه
ونفرد العجين وونسحب من الداخل حتي الخارج حتي نفردها كامله ع حتي تصبح العجين شفاف ا ذا انقطعت منك لا تخافي هنلمها مره تانيه .
6-نجمع العجين وقبل التجميع معلقتان سمن نفرقها جيدا ع العجين ونوضع نصف الاول نضمه ع العجين ونوضع سمن مره اخري
وبعد ذالك نوضع النصف الاخر ونوضع السمن وجنب ونوضع السمن والجمب الاخر ونوضع سمن ونجمع علي شكل كوره ونوضع في الصنيه لمده 5ل10دقاق
7-وهكذا في باقي العجين وحتي ننتهي وبعد ذالك نفرد العجين بضغط اليد من النصف للخارجحتي تملاء الصنيه
مكونات الحشو
1-جبن اي نوع جبن (متزاريلا-شيدر-رومي-جبن بيضاء)
2-اي نوع من اللحم
3-طماطم
4-فلفل
5-زيتون
طريقه توزيع الحشو
1- نوضع الجبن الاول بعد فرد العجين ونضغط عليها
2-الزيتون والفلفل والطماطم ونضغط عليها قليل
3- اللحم ازا هتوضعو لحم يكون قبل الفلفل والزيتون والطماطم
4- لماذا نضغط عليهم حتي لا يقع عند التقطيع والاكل
الان نوضع في فرن مسيق التسخين عي نار عليه
بعد ان تستوي جيدا نخرجها من الفرن ونقطعها بتقطبيعه الزي تحبوها الف هناء عليكم جميعا
طريقه عمل امامكم عملي ع الفديو
شكرا لزيا راتكم
زورونا علي موقع معلومات جديده حتي يصلكم كل جديد
تعليقات
إرسال تعليق