طريقه عمل البسبوسه زي المحلات بظبط واحلا بطريقه اقتصاديه
اهلا بيكم اليوم سوف نشرح لكم البسبوسه زي الجاهزه باقل تكلفه وطعم حكايه بكل التفاصيل وكمان يوجد شرح فديو امامكم
هيا بنا نبداء بالمقادير وطريقه التحضير
المقادير
1- 2كوب دقيق سميد
2- كوب سمن سايح
ا
3-ربع كوب سكر
4-كوب ماء قابل للزياده
5-رشه فانليا
6-معلقه بيكنج بودر
طريقه التحضير
1- نوضع السميد في بوله غويطه ونوضع عليها السمن السايحه ونقلب جيدا
2- نضيف عليها الفنليا والبيكنج بودر ونقلب جيدا
3- نوضع عليها السكر والماء ونقلب جيدا بتدريج حتي تصبح قوام لا ثقيل ولاخفيف
ملحوظه :- اذا تحبيها ناعمه تكون بلماء فقط واذا تحبيها مقرمشه نوضع بدل الماء حليب
4- توضع في صنيه مدهونه من قبل بسمن مقاس 26 حتي28 المتوفر لديكم كل ما تكون اكبر سيكون السمك اقل
5- يوضع في فرن بدرجه حراره متوسطه مسخن من قبل -ونضل نشوفها بعد 10 دقاق حتي تكون بلون الذهبي من فوق وتحت
الشربات البسبوسه
نوضع في اناء علي النار كوب ونصف سكر وكوب ماء ونص لمونه معصوره
نقلب جبدا ونرفعها علي النار ونقلب تدريجيا حتي يبداء الخليط في الغليان ومنقلبهاش تاني ابدا حتي لا تسكر
بعد ان تغلي لمده 5 الي 7 دقاق نختبر نوضع بها المعلقه ونخرجها بدون تقليب ونبردها اذا بدات تلزق سنه صغيره نغلق عليها واول
ما نخرج البسبوسه نوضع عليها الشربات وهوا ساخن والبسبوسه ايضا ساخنه
ملحوظه:- البسبوسه من الحلويات الي بيكون الشربات بتعها ساخن ويوضع عليها وهيا لسه خرجهع من الفرن لاكن اي حلوا اخري بيكون العكس لازم يكون العسل بارد والحلوي لاخري ساخنه البسبوسه مختلفه في سقي الشربات
هكزا نكون انتهينا من شرح طريقه عمل البسبوسه ولان
نعرض لكم الفديو لشرح عملي امامكم
وشكرا لزياراتكم لموقع معلومات جديده زورونا علي الموقع وتابعونا حتي يصلكم كل جديد لدينا
تعليقات
إرسال تعليق