كلنا واطفالونا نحب الكيزر عيش البرجر اللزيز ونحنو جميعا نحب ان اناكولو بجميع الاشكال وحشوات مختلفه ، ولان نعرض لكم طريقه عيش البرجر عيش الكيزر اللزيز، زي المحلات وكل شئ في منزلك مضمون عن الجاهز هيا بنا نشوف المقدير وطريقه التحضير .
المقدير
1- نصف كيلو دقيق بما يعادل 4اكواب دقيق
2- كيس خميره جافه يفضل حلو الشام او دريم
3- 2معلقه كبيره زيت
4- 2 معلقه كبيره خل
5- معلقه ونصف كيك شيف محسن الحبز
6- ماء ساخن حسب ما يحتاج الدقيق
7- رشه ملح
8- 3معالق سكر
طريقه التحضير
1- ناتي بي اناء غويط ونوضع به الدقيق ورشه الملح والمعلقه سكر وكيك شيف والزيت والخل ونقلب جيدا مثل هذا
2- ناتي بكوب كبير ونوضع به باقي السكر وكيس الخميره ونصف الكوب ماء دافء مثل دمعه العين يستحملها يدك ونغطيعا ونتركها لمهده خمس دقاق حتي نختبر اختمارها
مثل هذا
وبعد ان تكون هكذا نوصعها علي الدقيق ونقلبه جيدا مثل هذا
وبعد ان نمزجه جيدا نوضع الماء الساخن الباقي قليلا ونخلطه جيدا حتي تتماسك العجين وتلم كل الدقيق وتبطل تلزق في يدك وتلم كل العجين في الطبق وتكون عجينه واحده مثل هذا
اذا سابت منك العجين ومش عاوزه تلم ومسكه كلها في ايدك زودي دقيق لحد ما تلم هكذا وتكون طريه، وتشديها تمط من فير ما تتقطع وتعمل عرق ولو ناشفه، وفيها دقيق نلشف زودي ميا شويا شويا لحد ما تلم كده ، ونوضع عليها نقطه زيت ونتركها تختمر ونغطيها بكيس بلستك كويس ونتركها في مكان دافاء حتي تختمر ممكن في فرن البتوجاز، من غير ما تولعي عليه وتقفلي كويس، وتتركيها تخمر لمده نصف ساعه صيفا وساعه شتاء
وتكون هكذا
وبعد ذالك نهبطها بيدينا ونلمها ونحضر الصواني الي هتحضري بها وبعد ذالك تقطعي كورت متساويه وتوضعيها في الصنيه تخوزين الكوره الي، قطعتيها من،. العجين وبعد ذالك تفرديها شويا صغرين بايدك وتلميها ،علي بعضها مثل البؤجه مثل ذالك
وبعد ذالك علي كف يدك وبكف يدك لاخرا ،وتوضعي بوز البؤجه من تحت وتكورينها بيدك الاخرا ،من دون ما تغطي عليها وبعد ان تورينها بشكل ،ممتاذ اوضعيها في الصنيه مدهونه بقليل من الزيت وبعد، ان تخلصي الرصه اضغطي عليها ضغطه بسيطه جدا مثل هذا
وتوضعيها في مكان دافء ايضا حتي تختمر وتفرش وتتنفخ وترفع وتصبح شكل الكيزر لمده نصف ساعه اخرا .
وبعد ذالك تحضرين قليل من الحليب والسكر والنسكافيه
حبه صغيرين نوضعها علي وجه ،الكيظر حتي يحمر لونه وتوضعيها بي فرشا ،السلكون وتكون ايديكي خفيفه، جدا عليها ع شان مش تهبط الاختمار الي ،اختمرتو واذا تحبين وضع سمسم او حبه البركه من فقوق كما تحبين،وتكوني مشغلا الفورن علي نار عاليه وبعد ما يسخن الفرن نوضع الكيزر في ونتركه حتي يصفر لونه ،من تحت ويسفر لونه من فوق
مثل هذا
واول ما يطلع من الفرن بي بخاخ لديكي به ماء، نرش رشه خفيفه من الماء بختين مثلا ويغطا جيدا بي، فوطه ويترك حتي يبرد وازالته من الصينيه ووضعه في ،كيس بلستيك اذا كنتي سوف تستعملي حاليا اوضعي في كيس واتركي حتي لاستخدام .
واذا كنتي مش هتستخدمي كلو توضعي، الباقي في كيس محكم الغلق في الفريظر وتطلعيه ،عند لاستعمال وتتركي حتي يفك تماما وتستخدمي، كما وهوا لسه معمول بظبط
وشكرا لي زيارتكم
تابعوني علي الموقع معلومات جديده حتي يصلكم كل حديد وانتظروني في طريقه عمل عيش الفينو
الا اللقاء
تعليقات
إرسال تعليق